El Consell Comarcal d’Osona i Osona amb els Nens presenten un llibre dins de la campanya Osona amb Ucraïna

En el marc de la campanya Osona amb Ucraïna estem elaborant el llibre De l’infern a Osona: 3.000 Km d’històries que no s’haurien d’haver escrit mai, un llibre que dona veu i que recull les històries més impactants de les persones refugiades que hem acollit a Osona acompanyades dels dibuixos dels nens i nenes de les famílies. Es tracta d’una campanya solidària coordinada per la ONG Osona amb els Nens i el Consell Comarcal d’Osona. Comptem també amb el suport d’Ajuntaments de Manlleu i de Torelló i la Mancomunitat la Plana.

Tanmateix, la campanya s’ha creat amb l’objectiu d’ajudar a la crisi humanitària ocasionada per la guerra d’Ucraïna, coordinant i donant suport en l’acollida de les famílies refugiades amb vincle a la comarca d’Osona i que ha acollit unes 270 persones refugiades des del 06/03/2022, principalment mares i nens, a uns 90 habitatges de particulars o pisos municipals d’Osona, 

Aquest llibre té tres objectius principals:

  • Donar veu a les famílies i donar a conèixer les històries de fugida d’una guerra l’any 2022 a Europa, per sensibilitzar a la societat de la importància de la pau i dels efectes multifactorials d’una guerra i sobretot de que darrere d’una persona refugiada o migrada hi pot haver una història de llibre: de valentia i honor, també de pèrdues i de dol, però sobretot d’empoderament davant l’afany de supervivència.
  • Explicarà la gran tasca de solidaritat que des d’Osona han fet famílies, administracions, empreses, entitats i ciutadania, un model únic a Catalunya que cura, que integra, que repobla…en definitiva que acull.
  • Tindrà un objectiu solidari ja que els beneficisja que els beneficis de la compra d’aquest llibre aniran íntegrament destinats a continuar donant suport a les famílies refugiades d’Osona.

Per tal de portar-lo a terme comptem amb un equip de professionals excel·lents; l’Eva Torrents una periodista de renom i molt vinculada a les causes solidàries escriurà els Relats i GS Crea, l’estudi de disseny que va fer el cartell de la campanya farà el disseny, maquetació i impressió de llibre. Per tant n’estem segurs que ha de resultar un producte excel·lent.

Compra i reserva el teu llibre!

Segueix aquests passos:

1/ Feu un ingrés de 20 Euros al Compte corrent següent:  Osona amb els Nens: ES61 0081 0154 3100 0158 8868 o al   BIZUM: 04976 afegint les vostres dades

2/ Anoteu les vostres dades en aquest formulari: https://forms.office.com/r/B6CwQ69mkD

3/ Veniu a recollir-lo el dia de la presentació del llibre que serà el divendres 15 de juliol a les 18 hores a l’Auditori Marià Vila d’Abadal de l’Edifici del Sucre de Vic.

Us hi esperem! 

Campanya Osona amb Ucraïna

.

.